Tarçınlı Rulolar(Cinnamon Rolls)


Akşam Kuzey ve Güney'i seyrederken makaradan çağrışım yaptı.Akşam araştırdım ve çok güzel bir tarif buldum.Sabah kalkar kalkmaz 07:00 itibariyle Tarçınlı Ruloları yapmaya başladım:) Yapması gerçekten zor değil. Geçen kış Kanyon'da otoparktan çıkarken ''Bu Koku Nereden Geliyor'' diye bir yazı olurdu çıkar çıkmaz bu tarçınlı rululordan yapılan bir stand vardı.İşte bizim evden sabah ''Bu Koku Nereden Geliyor'' dedirtecek bir koku vardı.Ve işte ...

Malzemeler

Hamuru için :

1 paket pakmaya veya ınstant maya (ben pakmaya kullandım)
1 bardak süt
75 gr tereyağı veya margarin
Yarım bardak toz şeker
3 yumurta
Aldığı kadar un (yaklaşık 5 su baradğı alıyor)

İçi için :

Yarım su baradğı kahverengi şeker
1 çay baradağı un
1 yemek kaşığı tarçın
100 gr tereyağı veya margarin
Yarım bardak çekirdeksiz kuru üzüm
Yarım çay bardağı süt

Üzeri için :

1-2 yemek kaşığı süt
Pudra şekeri

1. Bir küçük tencere içinde sütü ve yağı eritiyoruz ve ılık olana kadar soğutuyoruz.
2. Ilık yağlı süt karışımına maya ve şekeri ekliyoruz ve çırpıyoruz.Daha sonra yumurtalarıda ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.
3. Yavaşca unu eklemeye başlayıp ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.Ancak çok sert bir hamur olmasın.
4. Hazırladığınız hamuru 1 saat kadar sıcak bir yerde bekletiyoruz.Hamurumuz iki katına çıkacak.
5. Daha sonra iç malzemesi için bir kaba kahverengi şekeri,yağı,unu,tarçını koyup iyice eziyoruz.
6. Daha sonra mayaladığımız hamuru tezgahın üzerinde açıyoruz.
7. Açtığımız hamurun üzerine malzememizi yayıp üzerine üzümleri serpiştiriyoruz.Her tarafına eşit miktarda malzeme gelmeli.
8. Daha sonra üst ve alttaki uçlarına fırçayla süt sürüyoruz.Ve yukarı ucundan başlayarak rulo yapıyoruz.
9. Ve hamuru eşit parçalara kesiyoruz.
10. Kestiğimiz parçaları yağlanmış tepsiye yan çevirerek diziyoruz.Ve 15 dak tepside mayalanması için bırakıyoruz.
11. Mayalanan hamurları 190 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dak iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
12. Fırından çıkar çıkmaz üzerlerine fırçayla süt sürüyoruz.Ve 5 dakika sonra pudra şekeri serpiyoruz.Missssss....

Afiyet Olsun...





Yorumlar

Popüler Yayınlar