Elmalı Kurabiye

Bu tarifim kayınvalidemin arkadaşı Şükran teyzenin tarifidir.Ben ilk yediğimde bu kurabiyelere
bayıldım nefis ...





Malzemeler:

1 paket (250 gr) becel
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya 
Aldığı kadar un

  İç Malzemesi:
  
  1 büyük elma 
  2 çay kaşığı tarçın
  1 çay bardağı toz şeker 
  1 paket vanilya 

  Üzeri için:

  1 su bardağı pudra şekeri

1. Becel,sıvıyağ,yoğurt karıştırılarak k.tozu,vanilya ve un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
2. Elmayı rendeleyip tavanın içine alıp üzerine şeker ekleyip elmalar suyunu çekene kadar pişiriyoruz.Tarçın ve vanilyayı ekleyip iç malzemesini soğumaya bırakıyoruz.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elimizde açıp ortasına elmelı harçtan koyup iki ucunu birleştiriyoruz.


4. 170 derece fırında pembeleşinceye kadar (yaklaşık 20 dak) pişiriyoruz.
5. Pişen elmalı kurabiyelerine sıcak sıcak bolca pudra şekerine buluyoruz.
6. Not: Bu hamurda şeker kullanılmıyor.İç malzemesi çok şekerli olucak.

Afiyet olsun...




Yorumlar

Adsız dedi ki…
Çok güzel görünüyor yapıcam ilk fırsatta teşekkürler Pınarın Günlüğü..

Popüler Yayınlar