Peynirli Kabak


Malzemeler:

4 adet kabak
250 gr lor peyniri
1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
1 yumurta
Tuz
Zeytinyağı
Kırmızı pul biber

1. Kabakları iyice yıkıyoruz.Uçlarını kesiyoruz.Daha sonra hiç bölmeden bütün halde tencerede haşlanır.Ancak çok fazla pişmeyecek birazcık diri kalmalı.
2. Haşlanan kabakları uzunlamasına ikiye bölüp ortasını kaşıkla alıyoruz.
3. İç malzemesi için lor peyniri ezilir,kaşar peyniri rendesi eklenir yumurta eklenir ve iyice ezilir.Hazırlanan harcı kabakların içine koyuyoruz.
4. Tepsiyi yağlamamıza gerek yok.Kabakları hazırlandıktan sonra üzerine tuz ve kırmızı biber isteğe bağlı konur.
5. Kabakların üzerine zeytinyağı gezdiriyoruz.
 6. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...




Yorumlar

Popüler Yayınlar