Kıymalı Patatesli Börek


Malzemeler:

4 adet yufka
Yarım su bardağı zeytinyağı
1,5 su baradağı süt
2 adet yumurta

İç malzemesi:

250 gr kıyma
2 adet patates
1 adet soğan
Zeytinyağı

1. Öncelikle iç malzemesini hazırlıyoruz.Tavaya zeytinyağını koyuyoruz.Soğanları ince ince doğrayıp yağda öldürüyoruz.
2. Kıymayı ekleyip iyice kavuruyoruz.
3. Patatesi rendeliyoruz.Harcın içine alıp tekrar biraz kavuruyoruz.Ve soğumaya alıyoruz.
4. Daha sonra bir adet yufkayı alıyoruz.Tezgaha yayıyoruz yarım su baradğı zeytinyağından fırçayla alıp yufkaya sürüyoruz.İkiye katlıyoruz büyük bir D elde ediyoruz.Harcı uzun kısmına yayıp sarıyoruz.
5. Diğer yufkalarada aynı işlemi yapıyoruz.Yağladığımız tepsinin içine diziyoruz.
6. Tüm yufkaları sırayla diziyoruz.
7.Tüm yufkaları tepsiye diziyoruz.Yufkalara sürdüğümüz zeytinyağından kalanı,sütü ve yumurtaları iyice çırpıyoruz.Ve yufkaların üzerine döküp iyice heryerine yayıyoruz.
8. Daha sonra önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet Olsun...





Yorumlar

Popüler Yayınlar