Şekerpare



Malzemeler:

3 yemek kaşığı irmik
125 gr(yarım paket) margarin 
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
Yarım paket kabartma tozu 
Un 

Şurup için :

2,5 su bardağı toz şeker 
3,5 su baradğı su 
2-3 damla limon suyu 

Üzeri için 

Fındık 

Hazırlanışı:

1. İrmik,margarin,pudra şekeri,yumurta mikserle iyice karıştırılır.Bu karışımın üzerine 2,5 su bardağı( yaklaşık olarak )un eklenir ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
2. Bu arada şurup hazırlanır.Bir tencereye toz şeker,su ve limonsuyu konularak kaynatılır.İyice kaynadıktan sonra 5 dakika kadar kısık ateşte bırakılır şurup kıvamını alsın diye.
3. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak elde yuvarlanır ve hafif üzerine bastırılarak şekil verilir.Ve ortalarına birer fındık konur.

4. 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
5. Çıkan şekerparenin üzerine sıcak şerbeti döküyoruz.
6. Şerbet çekene kadar üzerini kapatıyoruz.

Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar