Kömbe Kurabiye



Kömbe kurabiyeyi arkadaşım Kaya'nın isteğiyle yapıyorum.Kaya yemiş ve çok beğenmiş birde biz deneyelim dedik.
Hatay'a özgü bir kurabiye çeşidi.Kömbe kurabiyenin çok değişik tarifleri var bu benim bulduğum bir tarif.Baharatlı ve içinde yumurta olmadığı için ağzı kapalı bir kavanozda 2 ay bozulmadan duran bir kurabiye.Kömbe kalıbını pastmalzemeleri'nden buldum.Benim ilk denemem, çok güzel bir lezzeti var.Pişerken etrafa harika bir baharat kokusu yayılıyor.


Malzemeler:

250 gr tereyağı
1,5 su bardağı pudra şekeri
Yarım çay bardağı ılık süt
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı mahlep
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı zencefil
2 su baradağı mısır unu
Un

Üzeri için :

Susam

1. Tereyağını eritip ılıtıyoruz.
2. Tereyağını yoğurma kabına koyuyoruz.Süt ve baharatları, kabartma tozunu ekleyip iyice çırpıyoruz.
3. Karışıma pudra şekerini ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.
4. Mısır ununu ekliyoruz ve daha sonrasında un eklemeye başlıyoruz.Hamur biraz dağılan bir hamur oluyor.
5. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp önce susama batırıyoruz ve kömbe kalıbında şekil veriyoruz.
6. 180 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.
7. Çok fazla pişirmeyin çok sertleşiyor.




Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar