Pırasalı Kiş


Malzemeler:

Kiş Hamuru İçin:

250 gr tereyağı
1 tutam şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 adet yumurtanın sarısı
Un
6 yemek kaşığı soğuk su

Harcı için :

Yarım kilo pırasa
1 adet kuru soğan
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber

Üzeri için:

4 adet yumurta
2 paket süt kreması
Karabiber
1 su bardağı rende kaşar

1. Önce harcını hazırlayıp soğutuyoruz.
2. Tavanın içine zeytinyağı koyup soğanı küçük küçük doğrayıp zeytinyağında öldürüyoruz.
3. Daha sonra üzerine ince ince doğradığımız pırasaları ekleyip kavuruyoruz.
4. Pırasalarda iyice öldükten sonra üzerine tuz ve karabiber ekleyerek harcı ocaktan alıp soğutuyoruz.
5. Tereyağı,su,şeker,tuz,yumurta sarısı ve soğuk suyu ekleyerek elimizle yoğuruyoruz.Üzerine unu yavaş yavaş ekleyerek ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz ve 1 saat dolapta bekletiyoruz.
6. Dinlenen kiş hamurunu alıp tezgahta açıyoruz ve yağlanmış tart kalıbına yayıyoruz.
7. Hamurun üzerine çatalla delikler açıyoruz.

8. Hamurun üzerine yağlı kağıt yayıp ağırlık yapması için fasulye döküyoruz.(bu fasulyeyi saklayıp kiş yaparken tekrar kullanabiliriz.)
9. 200 derece önceden ısıtılmış fırında kiş hamurunu 15 dakika piiriyoruz.
10. Pişen hamuru fırından alıp üzerine harcımızı seriyoruz.
11. Üzeri için 4 yumurta,kremayı çırpıyoruz.İçine rende kaşar ve karabiber ekleyerek iyice çırpıyoruz ve pırasalı karışımın üzerine döküyoruz.
12. Hazırlanan kiş 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Afiyet olsun...



Yorumlar

Basakk dedi ki…
Şu anda yaptım.Muhteşem oldu.Teşekkürler!!!

Popüler Yayınlar