Çikolatalı Brownie


Malzemeler:

120 gr çikolata
110 gr tereyağı
1 su bardağı toz şeker
Vanilya
2 yumurta
1 su bardağından 2 parmak eksik un

Çikolata sosu:

90 gr çikolata
1 çay bardağı sıvı krema
1 yemek kaşığı tereyağı

1. Önce 120 gr. çükolata,110 gr tereyağı benmari usulü eritilir.
2. Eritilen çikolata başka bir kaba alınarak şeker eklenir ve karıştırılır.
3. Daha sonra yumurta eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
4. Vanilya , un eklenir ve karıştırmaya devam edilir.
5. Karışım tart kalıbına koyulur ve 170 derecelik önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.
6. Fırından çıkan brownie dinlendirlir.
7. Üzeri için olan mazlemeler benmari usulü eritilir ve brownienin üzerine iyice yayılır ve soğutulur.

Afiyet olsun




Yorumlar

Popüler Yayınlar