Cheesecake


Malzemeler:

Tabanı için:

2 paket eti burçak
1 çay bardağı toz şeker
125 gr tereyağı

Kek için:

1 kg krem peynir(ben labne kullandım)
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı un
5 adet yumurta
1 çay bardağı süt kreması
1 limonun kabuğu
Vanilya

Üzeri için :

1 paket süt kreması
Yarım çay bardağı toz şeker
Vanilya

1. Tabanı için bisküvileri elinizde ufalayın yada rondodan geçirin.
2. Tereyağını eritiyoruz.Eriyen yağı bisküvilerin içine ekliyoruz.
3. Bisküvi,tereyağı ve şekeri ekleyerek iyice karıştırıyoruz.Bisküvilere yağı ve şekeri iyice yediriyoruz.
4. Bu karışımı kelepçeli bir kek kalıbını yağlayarak iyice bastırarak tabana yayıyoruz.

5. Labne peyniri bir kaba alıyoruz.Mikserle krema kıvamında olana kadar karıştırıyoruz.
6. Yumurtaları kırıp karıştırmaya devam ediyoruz.
7. Daha sonra şeker,un,süt kreması,limon kabuğu ve vanilyayı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
8. Sıvı bir karışım elde ediyoruz.

9. Kek kalıbına yaydığımız tabanın üzerine karışımı döküyoruz.

10. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişiriyoruz.
11. Çıkardığımızda kek kalıbını hafifçe salladığımızda karışımın katılaşmış olması gerekiyor.

12. Keki soğutuyoruz.
13. Üzeri için süt kreması,toz şeker,vanilyayı iyice çırpıyoruz katı bir krema haline getiriyoruz.
14. Soğuyan kekin üzerine bu karışımı yayıyoruz.
15. Isınmış fırına tekrar keki koyuyoruz.
16. Üzeri kızarana kadar yaklaşık 15-20 dakika kadar tekrar pişiriyoruz.


Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar