Çoook Kolay Börek



Bu tarifi canım arkadaşım Tülay'dan Ankara'ya ziyaretine gittiğimizde öğrenmiştim.Sizlerle paylaşmak istedim.Aslında hep yapılan adı sosyete mantısı diye bilinen böreğe benziyor.Pişirme şekli değişik ve daha basit.Oğlum bu böreğe bayılıyor ve adını Ankara Mantısı koydu:)))))



Malzemeler:

2 adet yufka 
1 su baradağı yoğurt
Yarım su bardağı zeytinyağı

İç Malzemeler:

250 gr kıyma 
1 adet kuru soğan
Tuz
Karabiber 

Sosu için :

Yoğurt
Sarmısak


1. Kurusoğan ince ince doğranır ve zeytinyağında kavrulur.
2. Ölen soğanların içine kıyma eklenir ve kavrulur tuz ve karabiber eklenir .
3. İç harcımızı bir kenara alıp soğumasını bekliyoruz.
4. Yufkalarımızı 4'e bölüyoruz.1 yufkadan 4 parça üçgenler oluşturuyoruz.
5. Yoğurt ve zeytinyağını iyice karıştırıyoruz.Her bir üçgenin heryerine bu harcı sürüyoruz.
6. Harc sürülmüş yufkanın geniş kenarına iç malzemesini koyup,yufkayı sarıyoruz ve gül böreği şekli veriyoruz.
7. Hazırlanan börekleri yağlanmış yapışmaz tavaya dizilir.
8. Hazırlanan börekleri kısık ateşe alıp üzerini bir kapak kapatıyoruz.Altı kızarınca üzerine yağ sürüp ters çeviriyoruz.Diğer tarafınıda pişiriyoruz.
9. Pişen böreklerin üzerine sarmısaklı yoğurt döküyoruz.İsterseniz üzerine tereyağıda yakıp dökebilirsiniz.

Afiyet olsun...






Yorumlar

Popüler Yayınlar