Çilekli Tart


Malzemeler:

Tart için;

100 gr tereyağı
1 yumurta
50 gr pudra şekeri
Vanilya 
250 gr civarında un

Krema için;

100 gr toz şeker
50 gr mısır nişastası
2 yumurta 
500 ml süt

Üzeri için ;

500 gr çilek 
1 paket dr.oetker tart jölesi

1. Tereyağı,pudra şekeri,vanilya birbirine yedirilir.
2. Yumurta eklenir karıştırılmaya devam edilir.
3. Un yavaş yavaş ilave edilerek sert bir hamur elde edilir.
4. 1 saat buzdolabında beklettiğimiz tart hamurunu tezgah üztünde açarak veya elimizle yağlanmış tart kalıbına bastırarak yerleştiriyoruz.Ve üzerine çatalla delikler açıyoruz.
5. Tartın üzerine yağlı kağıt kesip yerleştiriyoruz.Yağlı kağıt üzerinede ağırlık yapması için kuru fasülye koyuyoruz.
6. Tartımızı 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişiriyoruz.
7. Kreması için tencerenin içine süt,nişasta,yumurta ve şekeri ekleyip iyice çırpıyoruz.
8. Ve hazırlanan karışımı ocak üzerinde muhallebi kıvamına gelene kadar pişiriyoruz ve ara ara karıştırarak soğumasını sağlıyoruz.
9. Tartımızı ve kremayı soğuttuktan sonra kremayı tarıtın üzerine yayıyoruz.
10. Yıkayıp kuruladığımız çilekleri ince ince doğruyoruz.
11. Çilekleri tartın üzerine sırt sırta diziyoruz.Tart jölesini paket üzerindeki tarife göre hazırlıyoruz.
12. Jöleyi çileklerin üzerine dökerek soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun...







Yorumlar

Popüler Yayınlar