Zeytinyağlı Kabak


Malzemeler:

5 adet kabak
2 adet havuç
2 adet domates
1 adet kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Yarım çay bardağı pirinç
Tuz
1 adet kesme şeker
Kuru nane


1. Kabaklar ve havuçlar dilimlenir.
2. Yayvan bir tencere alınır soğanlar küp küp doğranır ve zeytinyağında öldürülür.
3. Soğanların içine havuçlar atılır ve kavrulur.
4. Kavrulan havuç ve soğanların üzerine kabaklar dizilir.
5. Domatesler rendelenir ve kabakların üzerine eklenir.
6. Pirinçte üzerine eklenir.

7. Tuz ve şeker konur .
8. Yarım su bardağı su eklenir ve kısık ateşte pişmeye bırakılır .
9. Piştikten sonra üzerine ben kuru nane serptim ancak dereotuda eklenebilir.

Afiyet olsun...



Yorumlar

Popüler Yayınlar