İrmik Helvası



Malzemeler:

1 su bardağı irmik
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı dolmalık fıstık 
100 gr tereyağı 
Tarçın 

1. Tereyağını bir tencereye alıp eritiyoruz.
2. Eriyen tereyağına fıstıkları ve irmiği ekliyoruz.
3. Orta dereceli ocakta kavurmaya başlıyoruz.
4. Fıstıkların ve irmiğin rengi dönene kadar kavuruyoruz.
5. Daha sonra kavrulan irmiğin içine süt ve suyu ekliyoruz ve karıştırıyoruz.
6. İrmik süt ve suyu çekince ocaktan alıp üzerine toz şekeri döküyoruz.Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakıyoruz.
7. 10-15 dk sonra şeker ericektir tekrar karıştırıp dinlendiriyoruz.
8. Servis yaparken tarçını ekliyoruz.

Afiyet olsun ...  

Yorumlar

Popüler Yayınlar