Çörekotlu Kurabiyeler



Malzemeler:

1 çay bardağı yoğurt
2 tane yumurta sarısı(akı kurabiyelerin üzerine kullanılacak)
100 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı mahlep
2 çorba kaşığı sirke
2 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
Un

Üzeri için:

Yumurta akı
Çörek otu

1. Yoğurt,yumurta sarısı,sirke,toz şeker,tuz,zeytinyağı,mahlep iyice çırpılır.
2. Tereyağı eklenip çırpılmaya devam edilir.
3. Kabartma tozu eklenir.Un yavaşca eklenip ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
4. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartılıp önce yumurta akına daha sonra çörek otuna bulanıp fırın tepsisine dizilir.İsteğe bağlı olarak cevize veya susamada bulanabilir.

5. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirilir.


Afiyet Olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar