Çikolata Kaplı Kurabiye




Oğlumla haftasonu MSA'ya gittik. Bu sefer küçük şefler çalıştılar:) Çocuklarınızla geçirebileceğiniz çok  eğlenceli bir zaman mutlaka gidilmeli. Haftasonu yapmış olduğumuz tarifleri sizlerle paylaşmak istedim.İlk tarifimiz kurabiye inanılmaz lezzetli oluyor.

Malzemeler:

500 gr un
300 gr tereyağı
1 paket vanilya
1 yumurta sarısı
150 gr toz şeker

Ganaj çikolata için:

400 gr bitter çikolata


1. 500 gr un bir kabın içine alınıyor ve tereyağı içine küçük küçük parçalayarak atıyoruz.
2. Un ve tereyağını una yediriyoruz.
3. Daha sonra şeker ekleyip tekrar yoğuruyoruz.
4. Yumurta ve vanilya eklenip hamur toparlanana kadar yoğuruyoruz.
5. Hamuru yarım cm kalınlığında açıp kalıplarla kesiyoruz.
6. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar (10-15 dk) pişiriyoruz.
7. Çikolatayı bain-marie de eritiyoruz.
8. Fırından çıkartıp dinlendirdiğimiz kurabiyeleri eriyen çikolatanın içine batırıp çıkartıyoruz ve yağlı kağıt üzerinde çikolata donana kadar bekletiyoruz.İstenirse çikolata donmadan üzerini süsleyebiliriz.


Afiyet olsun...

Yorumlar

Popüler Yayınlar