Padişah Lokumu



Kardeşim Ceylan'ın yapmış olduğu harika bir tatlı tarifini sizlerle paylaşmak istedim.Bu bayramda yapılabilir çok hafif ve çok pratik bir tatlı.

Malzemeler:

5 su bardağı süt
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı tepeleme nişasta(buğday ve mısır nişastası farketmez)
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya 
2 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 su bardağı hindistan cevizi
Fındık

Yapılışı:

1. Süt,un,nişasta ve şeker tencereye alınır ve koyulaşıncaya kadar pişirilir.
2. Muhallebi koyulaşınca ocaktan alınır tereyağı ve vanilya eklenerek mikserle 5 dakika çırpılır.
3. Daha sonra soğuması için muhallebi 2 saat buzdolabında bekletilir.
4. Buzdolabında dinlenmiş olan muhallebiden kaşıkla parçalar alınır.
5. Elimizi hafifle nemlendirerek parçalara yuvarlak şekil verdikten sonra hindistan cevizine bolca bulayıp servis tabağına alınır.
6. Üzerine fındık kanarak servis edilir.


Afiyet olsun...



Yorumlar

Popüler Yayınlar